divendres, 6 de maig del 2016

UN PROJECTE GEGAAAANT!

Aquest tercer trimestre, els Arcs de Sant Martí de P3 estan fent el projecte de treball de les flors. Treballen molt, sabien moltes coses i n'estan aprenent una pila! Per sort, les famílies els estan ajudant a construir un projecte ple de descobertes... La més GROSSA és de fa unes setmanes. Volíem saber quina era la flor més gran del món i gràcies a un llibre que va portar la Ivet vam poder començar a investigar... 

Resulta que a les selves de Sumatra i de Borneo, que vam veure en un planisferi que eren illes de ben lluny de Sant Cugat, hi ha la RAFFLESIA ARNOLDII, una de les dues flors més grans del món. Pot arribar al metre de diàmetre, fa molta pudor i despèn calor perquè les mosques s'hi acostin i la puguin pol·linitzar... Quines coses! Ens va cridar tant l'atenció que vam anar a buscar un metre de pissarra a 4t i ens vam posar mans a l'obra per fer la nostra pròpia Rafflesia a escala real. Mireu, mireu... Ha estat un procés lent, però n'estem molt contents!

Primer vam crear una base de cartró i li vam anar fent una capa de paper de diari i cola... Quin tip d'estripar paper! Ens costa, ens costa, encara... Un cop vam tenir la base de paper de diari unida i ben seca, li vam fer una capa de pintura blanca. A part, vam preparar les punxetes de dins la corona amb fang vermell i les vam guardar.

Després vam pintar tota la flor amb una barreja de pintura vermella, taronja i negre. Ho vam fer amb esponja i ens va costar una mica. Hi vam posar molta paciència! Ja ben seca, vam fer-li els últims retocs: les seves taquetes blanques tan característiques. La mestra va enganxar amb cola calenta els estamps de la part de dins de la corona i llestos, ja teníem feta la nostra Rafflesia particular!


A veure si sabeu quina és la que hem creat entre tots i la que podreu trobar algun dia si viatgeu a Sumatra o a Borneo... Difícil de descobrir-ho, eh? Hehehe...

Mireu que contents que estem del nostre fantàstic treball en equip! La tenim a la classe, si teniu curiositat per veure-la en directe, ja sabeu on som... ;-)