dimarts, 12 de juny del 2018

FEINA FETA NO TÉ DESTORB


El divendres 8 de juny al vespre, vam trobar-nos a la pista per fer la cloenda de la setmana cultural i vam aprofitar també que gran part de la comunitat educativa es va aplegar a l’espai, per acomiadar els alumnes de sisè que aviat faran un punt i a part al relat de la seva formació.

La setmana cultural “Anem per feina” es va tancar de la millor manera: música, tradició, dansa i homenatge a les feines senzilles o passades que han format part de la nostra cultura o que encara perduren. Els alumnes d’educació infantil van ballar amb una gràcia que enamorava danses relacionades amb oficis artesans: cançó del sabater, cançó del barretaire i la Marieta cistellera.

Els alumnes del cicle inicial van interpretar dues danses relacionades amb les feines de la plana: el ball de la Civada i el ballet del Rotlletó. Els alumnes del cicle mitjà van ser els encarregats de fer presents les feines del mar, que entre Vinyes de vegades ens queden una mica oblidades. Van ballar una peça que es diu el Ball de Sant Simó o també anomenat el ball de Pescadors. Aquesta dansa, la balla l’esbart Iluro de Mataró a les festes i a l’aplec de Sant Simó. Aprofitem aquest altaveu per agrair-los la seva ajuda a l’hora de trobar la peça instrumental.

Per últim, els alumnes de cicle superior van dedicar la seva actuació al ball de Pastorets de Vilafranca, fent referència als oficis de muntanya. Van cloure les actuacions amb un fragment del poema “Ball de pastorets” escrit pel poeta vilafranquí Antoni Massanell i Esclassans. Va ser una manera molt bonica de cloure l’espectacle de danses.

Per tancar del tot la setmana cultural d’aquest curs, tots els alumnes van cantar l’Arkandú, simbolitzant que tot el que ens proposem fer serà possible si creiem en nosaltres mateixos. Podrem ser de grans el que tinguem ganes de ser.. “hi ha una clau i la tens tu..”
A partir d’aquí, van guanyar tot el protagonisme els alumnes de sisè. Primer van rebre el regal en forma de cançó de tots els seus companys i mestres, una adaptació de la cançó “Compta amb mi”, de Txarango. Si l’original ja és una delícia, l’adaptació emociona a qualsevol que l’escolti. Després,  va ser el seu moment i el van ben aprofitar, els nens i nenes més grans de l'escola ens van demostrar les seves dots d’artistes i el seu bon ritme. Per últim, van rebre una fotografia de record i, de part de l’AMPA, un llibre que els anirà rebé per aprofitar les estones de calor d’estiu sota una bona ombreta i acompanyant-lo d’un bon got d’aigua fresca.  

El que va venir després, ja és el que l’AMPA ens té acostumats: una bona logística per entaular-nos tots plegats per celebrar que aquest curs, com no podia ser d’altra manera, HEM ANAT PER FEINA!, tant per feina que ja quasi l’hem acabat.