dimecres, 19 de juny del 2019

CONCLUSIONS DE LA PETJADA ECOLÒGICA

Durant el darrer quadrimestre tots els alumnes de l’escola hem treballat la Petjada Ecològica que ens deixen alguns dels materials que utilitzem habitualment. Després d’haver investigat, fet recerca, parlat amb experts i extreure’n les nostres conclusions, us les volem donar a conèixer.

A Educació Infantil hem treballat la petjada ecològica del paper i n’hem après coses molt interessants. Ens hem adonat que gasten massa paper i hem buscat una sèrie de solucions per reutilitzar-lo al màxim i així no talar tants arbres ni acumular tantes deixalles. Les nostres propostes són:

- Utilitzar papers d’eixugar les mans de paper reciclat.

- Utilitzar papereres de brossa orgànica, tant a casa com a l’escola, ja que els papers d’eixugar les mans i els mocadors de paper poden reciclar-se a la brossa orgànica.

- Animar a la gent del nostre voltant a fer el mateix i sensibilitzar-los en no malgastar el paper.

- Reutilitzar el paper el màxim que ens sigui possible i quan l’haguem de llençar, fer-ho al contenidor blau.

A Cicle Inicial ens hem adonat de la importància d’anar abandonant l’ús del plàstic ja que contamina molt el nostre planeta. Hem pogut veure la quantitat de plàstics que són vessats al mar i com els animals marins se’l mengen. Així que per tal de reduir-ne l’ús us proposem aquestes idees:

- Utilitzar ampolles de vidre.

- Utilitzar bosses de roba.

- Utilitzar productes d’un sol ús biodegradables.

- Utilitzar el mínim possible les tovalloletes humides.

- Utilitzar pastilles de sabó.

- Llençar sempre el plàstic al contenidor groc.

A Cicle Mitjà hem treballat el vidre i ens hem adonat que en el nostre país la quantitat de gent que recicla vidre és molt variada. Les conclusions a les quals hem arribat després de tota la recerca feta és la següent:

- Fer difusió al nostre entorn per sensibilitzar a la gent del nostre voltant i animar-la a reciclar el vidre i llençar-lo al contenidor verd, ja que abans el vidre es reutilitzava, però ara ja no.

- Utilitzar envasos de vidre reciclats, per saber si ho són, ho hem de mirar a l’etiqueta.

- A l’escola hauríem de procurar utilitzar ampolles de vidre protegides de silicona per poder dur l’aigua cada dia.


A Cicle Superior ens hem adonat que la contaminació dels metalls la trobem tant en l’aire, en l’aigua com en la terra. A més a més també ens intoxiquen a les persones quan n’ingerim en grans quantitats.

Els consells que us proposem per reduir-ne l’ús i disminuir la contaminació són els següents:

- Consumir alimentació ecològica.

- Consumir l’alga clorel•la, per desinfectar-nos.

- Practicar teràpies naturals que ajuden a reduir els metalls que podem tenir en el nostre organisme, com ara la kinesiologia.

- Llençar els metalls tòxics (pintura, esprais…) a la deixalleria.

Després de totes aquestes conclusions us volem animar a dur-les a terme des de casa. Des de l’escola també ens comprometem a posar-les en pràctica per continuar la nostra sensibilització com a Escola Verda.