divendres, 18 de novembre del 2016

ELS D'INFANTIL JA HEM ANAT D'EXCURSIÓ!

El dimarts 8 de novembre els alumnes d’educació infantil vam anar d’excursió a Sant Sadurní. L’autocar ens va portar a la fàbrica de xocolata Cal Simón. Quina olor que s’escampava pel seu entorn!

Vam esmorzar a dins l’entrada de l’Espai Xocolata, perquè feia força fred. Un cop tips, vam entrar en una peça gran i fosca, vam seure i vam escoltar i mirar força atents. Les parets es van anar transformant en imatges que ens van descobrir l’origen de la xocolata i ens van mostrar com la fàbrica Simón Coll processa el cacau per aconseguir el producte final: xocolata per totes les èpoques de l’any!
 
Tot seguit, la monitora de Simón Coll ens va ensenyar una part de la fàbrica, la que es pot veure, perquè ens va dir que la resta de la fàbrica la teníem sota els peus. Ens vam quedar ben parats! Llavors va venir la part més activa… Vam començar a tastar, olorar, endevinar, tocar, imaginar,… Féiem una fila tastant les fulles de xocolata amb els ulls tancats! Hehehe… Vam fer el taller tan bé, que ens van regalar un detallet de xocolata per casa.

Ens vam acomiadar ben contents i vam anar cap a La Fassina. Allà ens vam separar en dos grups per a poder visitar l’espai. Ens van explicar algunes coses sobre la vinya i el procés de fer vi i cava. També vam poder veure i tocar el bestiari de la festa de la Fil·loxera: els pagesos, els ceps, les fil·loxeretes i la imponent fil·loxera gran, així com també els gegants Set savis de Grècia i la parella Isabel i Ferran. El que més ens va quedar clar que és una festa amb foc i molt de color groc. Les monitores de La Fassina ens van donar una carpeta amb uns dibuixos i colors per a poder-los pintar.


Ja ho veieu, vam tornar carregats cap a Sant Cugat!


La sortida es va quedar una mica curta, perquè, després de dinar al parc del Gat Cendrer, vam haver de marxar cap a l’escola. Feia un ventot que déu ni do. Llàstima, pequè feia solet i era un parc molt bonic, amb espai per a campar i uns gronxadors d’allò més divertits.

ENS ENCANTA ANAR D'EXCURSIÓ!