dilluns, 9 de gener del 2017

Les maquetes de Tercer

Avui hem tornat a l’escola! Amb ganes de compartir les nostres vivències d’aquestes vacances tan farcides d’emocions, de regals, de joguines noves, d’experiències... Però també recordem la feina acabada, potser massa a corre-cuita del trimestre passat. A classe hem retrobat les maquetes del cos humà que vam fer al desembre, i és d’això del que volia fer aquesta entrada al blog.
Al llarg del desembre vam estar treballant el cos humà. Vam fer quatre grups de treball segons els interessos personals de cadascú:
- Néixer, créixer i morir
- L’esquelet
- La digestió i transformació d’aliments
- El cervell i les emocions
La primera tasca que van realitzar els nens i nenes de tercer, fou el buidatge d’informació dels llibres que havien anat portant de casa o de la biblioteca de l’escola.
Després en van fer un resum a la llibreta d’esborranys. Seguidament van planificar una maqueta per il·lustrar més clarament els nous coneixements. Amb material de rebuig que van portar de casa, van anar elaborant les maquetes. Finalment calia preparar-se bé la posta en comú del que havia après cada grup. Arribats a aquest punt ens va faltar temps per fer un bon tancament del tema. El Nadal se’ns va llençar al damunt.
Però tot el procés de treball col·laboratiu tant de la cerca i tria d’informació, com de l’elaboració de les maquetes ha estat molt positiu. Han après a compartir idees, recursos, valorar i destriar les millors aportacions, unir esforços... ha estat una bona experiència que obre el camí a fer-ne de noves cada cop amb més autonomia i responsabilitat. Endavant Classe de la Neu!