dimecres, 10 de maig del 2017

INFANTIL EXPERIMENTEM D’EXCURSIÓ!

Les Estrelles de Mar, els Peixos i els Ocells hem anat a Manresa d’excursió. Hem fet una pila d’activitats, no hem tingut temps per avorrir-nos, no…

Quan hem arribat, hem esmorzat en una zona de jardí de davant del LAB i ens hem posat a punt per començar a descobrir l’espai d’aprenentatge. Quina sorpresa hem tingut quan hem entrat a la sala! El LAB 0-6 és un espai gran, xulíssim, ple de zones i materials per a descobrir, tocar, mirar, manipular, crear, escoltar, provar, jugar, experimentar

Encuriosits hem anat cap aquí i cap allà. Que si a la zona de pesos, els engranatges, l’espai de la natura, les construccions amb mirall, les lupes, les llavors, baldufes, imants i un llarg etcètera. Ja veureu les fotos, ja! Mentrestant, les monitores ens orientaven o ajudaven quan calia. Ah! I en petits grups, el David ens portava a l’espai fosc. Amb unes llanternes, hem pogut trobar diferents activitats amb la llum blanca i de colors i les ombres.

Després, hem pujat a l’autocar per anar al museu del Parc de la Sèquia. Aquest museu ens ha sorprès. Hem entrat en un espai gran, i força fosc, per conèixer una mica la història dels telers de les fàbriques de cintes i passamaneria. Les monitores ens han explicat les feines que es feien en aquestes empreses. Hem vist màquines molt antigues i fins i tot les hem fet funcionar. Ens ha agradat molt veure els telers  i escoltar el soroll que feien!
Un cop feta la visita, encara hem tingut temps de tornar a experimentar! En una zona del museu, hem pogut manipular cintes de totes mides, llançadores, cordons, engranatges, bobines de fil… Ens ha passat l’estona volant! Això que era ben bé l’hora de dinar… Ningú no es recordava de la gana!
Per acabar la sortida, hem anat amb autocar cap al parc de l’Agulla, un parc que ens és molt familiar, perquè és on vam parar per esmorzar anant cap al Molí de la Riera. Hem reconegut l’espai de seguida! És un espai cuidat i genial per aprofitar l’estona de després de dinar jugant, grimpant, enfilant-nos i gaudint del joc amb els companys.

Els nens i nenes i les mestres i mestre d’infantil hem tornat de l’excursió encantats de la vida!