dijous, 7 de juny del 2018

Mini-Fira dels oficis

Ahir  al matí la tempesta ens augurava un matí intens i ho va ser.
Els objectius de les activitats proposades per ahir, dins l'àmbit de la setmana cultural, en van ser bàsicament dos.
El primer va  ser conèixer de primera mà els oficis d’alguns dels membres de les famílies de l’escola.
A les 9:15, amb puntualitat suïssa, els pares i mares que s’havien ofert per ajudar-nos a aconseguir aquest objectius ja eren a les aules per explicar-nos en què consisteix la seva feina, quines són les seves eines de treball habituals, quin és el producte final,... i per respondre les preguntes fruit de les inquietuds que van despertar entre qui els escoltàvem.  Les exposicions van ser molt interessants i van resultar tota una descoberta i un aprenentatge tant per als infants com per als mestres que hi vàrem assistir.
A continuació us detallem els pares i mares que van venir i que ens van permetre conèixer de més a prop la seva feina.

A Educació Infantil vam comptar amb:
Raül González, dissenyador gràfic , Jordi Ferrer , fuster  i  Sandra Vallejo, restauració col·lectiva




A Cicle Inicial hi van participar:
Sandra Iglesias, pastissera i Pere Vendrell , conductor d’autocars.
La Victòria Pérez  tenia previst venir-nos a explicar el funcionament d’un hospital, però no va poder ser i ens va fer arribar un vídeo protagonitzat pel personal de l’hospital on treballa que va ser  molt aclaridor.









A Cicle Mitjà hi van intervenir:
Josep M. Farré, fuster , Roger Miret, enginyer  i Albert Escala, electrònic.











I finalment a Cicle Superior hi van venir Oriol Marlés, projectes digitals i  Sònia Marsà, gerent de supermercat.






Des d’aquí els fem arribar novament el nostre agraïment!!


Quan van acabar les presentacions vam esmorzar i ens vam carregar d’energia per reprendre la segona part de la nostra descoberta del món laboral.
El segon objectiu pretenia reflexionar sobre aspectes molt concrets del món laboral.
A educació infantil volíem descobrir i ser conscients dels oficis i les feines que trobem, dia sí dia també, caminant pels carrers de Sant Cugat. Malauradament, la pluja i  la tempesta no ens van permetre fer aquesta activitat. Malgrat tot, tenim clar que la recuperarem un cop hagi  passat la setmana cultural. Ens hi veureu!
A Cicle Inicial vam rebre la visita de la Txell i en  Josep,  membres del banc del temps dels Monjos. Ens van venir a explicar què és el banc del temps i com s’organitza. La seva exposició va ser  molt interessant i, a més a més, ens va fer descobrir que algunes de les dinàmiques que es generen habitualment a la classe s’assemblen molt a les d’aquests tipus de banc i als seus objectius, especialment les relacionades amb l’ajut als companys segons les fortaleses que té cadascú.

A Cicle Mitjà ens vam endinsar en el polèmic tema del treball infantil mitjançant recursos com  els vídeos i  els jocs de rol, que ens van permetre reflexionar sobre els drets i les condicions del treball infantil. Les activitats plantejades ens van ajudar a comprendre i a ser conscients de les diferències entre els conceptes “treball infantil” i “explotació infantil”. Ha estat corprenedor saber que molts nens i nens del món, que tenen la nostra mateixa edat, ja estan treballant i que massa sovint són explotats per a fer-ho.
A Cicle Superior vam estar tan enfeinats fent el buidatge i reflexionant sobre les dades extretes de l’enquesta que vam adreçar a les famílies, que vam considerar oportú acabar aquell treball. La proposta que es va fer per aquest dia relacionada amb la dona i el món laboral es treballarà la propera setmana. Poc a poc i pair bé!