divendres, 30 de desembre del 2016

Quins artistes!!!

Els alumnes de 5è de Primària hem fet molt bona feina durant tot el primer trimestre en l’àrea d’educació artística: visual i plàstica.

A continuació veureu alguna mostra de les activitats realitzades.

Per començar el curs, vam fer un treball a l’exterior. Aprofitant el Sol de la tarda, vam sortir per poder observar la diversitat d’ombres que hi havia gràcies a la llum natural. Cada un dels alumnes va agafar un objecte per resseguir el contorn de l’ombra i marcar la base. D’aquesta manera van poder veure que en funció de la intensitat de la llum l’ombra és més fosca o més clara. Per això també vam fer unes pràctiques de l’ombrejat.

En una altra sessió, vam dibuixar tres objectes i la seva ombra. I per acabar amb aquesta tasca, ens vam dibuixar la nostra mà fent l'ombrejat. Ai que surten del paper!!


Vam fer un treball de simetria, que en principi va semblar fàcil, però carall, no ho va ser tant! I aprofitant que vam treballar els objectes, vam veure que alguna vegada amb el contorn (línia exterior) i la silueta (dibuix de l’objecte d’un color, normalment negre)podíem saber del que estàvem parlant, però no sempre és així. En canvi, amb el dintorn ( dibuix amb tots els detalls) és molt més fàcil. A veure si ho endevineu vosaltres? Fàcil, oi?


I del dibuix al color... Vam recordar els colors primaris, els secundaris tot experimentant amb la pintura i per acabar vam fer un bodegó, a punt de menjar! Ens hem vam sortir prou bé, oi? Aquesta va ser una de les activitats que més ens va agradar!


Per tal de posar en pràctica tot el que havíem treballat durant tot el trimestre vam fer una postal de Nadal ben original! A veure si identifiqueu la simetria, la silueta, quins colors s’han utilitzat...? i continuant amb el treball de la línia i el color, unes boniques portades!


Bé, que acabeu de passar unes bones vacances de Nadal i ens retrobem al segon trimestre!