divendres, 24 de febrer del 2017

VISITA A L'AJUNTAMENT

Els alumnes de la classe de la selva amazònica estem treballant l’ajuntament i avui hem pogut visitar el del nostre poble.
Fa uns dies vam portar una carta a l’ajuntament per demanar una cita amb l’alcaldessa.
L’alcaldessa, la Montse Albet, ens ha ensenyat les instal·lacions i hem pogut conèixer el personal. Hem visitat la secretaria, el despatx de l’alcaldessa i el secretari, la sala de plens, l’arxiu, etc.
En l’arxiu hem pogut veure que la documentació més antiga que tenen és de l’any 1893.
Un cop feta la visita, hem fet una entrevista a l’alcaldessa a la sala de plens. També li hem fet arribar algunes propostes de millora pel poble.
Ens ha agradat molt la visita a l’ajuntament!

Aquesta és l'entrevista, tal i com els alumnes van prendre nota de les respostes:


PREGUNTES PER L’ALCALDESSA

T’agrada la teva feina?
Sí, m’agrada molt.
De petita volies ser alcaldessa?
No, no m’ho vaig plantejar.
Què has estudiat per ser alcaldessa?
Per ser alcaldessa no cal estudiar però jo he fet Treball Social.
Quina feina fas a l’Ajuntament?
M’encarrego del personal.
Quines decisions ha de prendre l’alcaldessa?
Haig de prendre moltes decisions. Sobretot haig de tirar endavant el programa.
Quants anys portes sent alcaldessa?
Porto sis anys d’alcaldessa i dos de regidora.
Quin any es va construir aquest Ajuntament?
Es va construir l’any 1913 i es va reformar l’any 1979.
L’Ajuntament sempre ha estat al mateix lloc del poble?
Sí, sempre ha estat al mateix lloc del poble.
 L’escut de l’Ajuntament sempre ha estat el mateix?
No ho sé.
Quantes persones treballen a l’Ajuntament?
Unes 25 persones.
Quants regidors treballen a l’Ajuntament?
Treballen set regidors: quatre són del Partit Socialista, i els altres tres són d’Esquerra
Republicana.
Com s’organitzen la feina les persones que treballen a l’Ajuntament?
Treballen per regidories. S’organitzen segons l’organigrama.
Qui s’encarrega de mantenir els edificis públics del poble?
Entre tots hem de mantenir els edificis públics.
Quan hi ha eleccions com decidiu on serà el col·legi electoral al poble?
Nosaltres proposem l’ajuntament i ho decideix la Junta Electoral.
En quin any es va construir el centre cívic? 
Fa dotze o quinze anys. Es va construir al mateix temps que la llar d’infants.
Quants metres quadrats té l’Ajuntament?
547m2.






dijous, 23 de febrer del 2017

El Carnestoltes ha arribat a Les Vinyes!!!



 Avui de bon matí ha arribat el Rei Carnestoltes a l'escola i ens ha donat les consignes per aquests propers dies:

Després de donar-li la benvinguda, hem anat a esmorzar a la Torre del Gall! Com que avui és Dijous Gras la majoria de la mainada portava entrepans de truita o botifarra d'ou.

Aprofitem des d'aquí per agrair a l'Anna Solé i a tot l'equip de la Torre del Gall, que ens hagin cedit les instal·lacions per a poder gaudir d'un matí i un entorn ben diferent!

dilluns, 20 de febrer del 2017

AVUI ESTEM D’ESTRENA!

El dia 20 de febrer de 2017 passarà a la història de l'escola com el dia que es va estrenar el nou mòdul de menjador. Després de forces cursos de feina incansable, de trucades, de visites, de reunions, el nou espai entra en funcionament avui mateix.

Aquest matí, tots els alumnes, mestres i personal de l'escola hem fet una trobada al menjador i hi hem cabut la mar de bé. Hem pogut descobrir l'espai on a partir d'ara dinaran els alumnes, l'espai de l'office i els lavabos. Tots junts hem celebrat tenir un lloc ampli a l'escola, que ben segur aprofitarem en forces ocasions!

A partir d'avui, els nens i nenes que es queden a dinar, podran fer-ho ben amples, en un menjador que, mica en mica, s'anirà vestint, per arribar a ser una peça càlida i acollidora com ho era, malgrat la manca de metres quadrats, l'antic menjador. Aquí hi tenen un paper destacat l'equip de monitores, amb la col·laboració dels infants, que segur ja tenen al cap un grapat d'idees, perquè el caliu del nou menjador sigui una realitat.

Des d'aquí, agrair l'AMPA, i en particular les juntes que han anat treballant pel nou menjador, l'Ajuntament i el Departament d'ensenyament, per haver fet possible la creació del nou espai de menjador escolar. Entre tots hem millorat el dia a dia dels nostres nens i nenes! Enhorabona!


Per molts anys i bon profit!  

dijous, 16 de febrer del 2017

Cicle inicial - English Games - Unit 3 "Food"

Hi there, parents from C.I.! As you know, we are learning different types of food, the healthy and the unhealthy ones. I think now we are ready to make a step forward, so... it is time to play!!! 

Have fun!!!







dimecres, 15 de febrer del 2017

PASSA EL FIL I TORNA A PASSAR EL FIL…

Vet aquí que en una vila petita, petita, com un cigró, hi havia una colla de nens i nenes que es feien un tip de jugar, imaginar i ser feliços. Tant i tant jugaven, que els seus vestits es van anar fent vells, tenien algun set i fins i tot van anar perdent botons que rodolaven ves a saber fins a on.

Els vestits de les nines que acotxaven, que passejaven, que curaven, que alimentaven i vestien van anar perdent lluentor, tenien descosits i no hi havia manera que quedessin ben cordats.

Un bon dia, un grup de fades cosidores van endur-se les robes de Vilapetita cap a casa, van tractar els vestits amb cura i delicadesa i amb les seves varetes de fil i didal van transformar allò que quasi semblaven parracs, en vestits nous de trinca. Fins i tot, una fada patronera els va fer alguna peça, perquè les nines poguessin estrenar!
Quan els nens i nenes van tornar a Vilapetita, van descobrir que l’armari de les disfresses feia molt de goig, que l’armariet de la caseta era ple de vestits ben sargits i que les nines estaven ben cofoies amb els seus vells i nous modelets.

I vet aquí uns recosits,
Vilapetita ja té vestits!


L’equip d’educació infantil vol agrair l’ajuda d’aquestes fades cosidores mares, àvies, ties que han fet possible que aquest conte tingui un final ben bonic! Aprofitem per comentar que si hi ha alumnes o famílies de l’escola que tinguin vestits de nines o disfresses que ja no els fan servei, que els poden portar a l’escola, que a Vilapetita sempre cal anar renovant vestuari… Perquè… Les varetes de les fades fan màgia, però hi ha cops que ja no hi ha remei, ni màgia possibles! Hihihi…

dimarts, 7 de febrer del 2017

LA VINYA A L’HIVERN, AMB UN BON SOL!

Avui dimarts, els alumnes d’educació infantil han anat a fer un passeig, per anar a visitar la vinya que des de fa uns cursos els ajuda a conèixer el pas i l’efecte de les estacions de l’any als ceps.

Han trobat la vinya ben pelada, descansant i podada. A més, han vist les vergues ben seques i apilades a la vora de la vinya. També han vist les passades pleeenes de ravenisses blanques, feien molt de goig! Amb el bo que feia i les flors, tan ufanoses com estaven, en comptes de la vinya a l’hivern, semblava la vinya atrapant el temps de primavera… Mireu, mireu… Ni rastre de gorros, guants, bufandes, nassos vermells, ni jaquetes! Una visita d’hivern ben agradable!

I, com mana el febrer, els ametllers de la vora de la vinya ja es comencen a despertar. Les primeres flors ja es deixen veure i són reboniques! Un passet més, cap al renéixer de la natura… El cicle no para!

divendres, 3 de febrer del 2017

DIVENDRES DE LABORATORI



Els divendres de 9h a 10h fem laboratori a 3r. Ens hem d’afanyar a fer la feina perquè després anem a piscina. Avui l’experiment ha girat entorn els diferents sòls de l’escola.
El primer que hem fet és anar a buscar una mostra de les diferents terres que tenim al pati de l’escola; al sorral, a l’hort, a la vinyeta i al pati del Penell.
Hem mesurat 40 ml  de cada mostra de terra amb el vas de precipitats i l’hem abocat en un pot de vidre, l’hem omplert d’aigua i hem agitat. Mentrestant hem observat les semblances i diferències entre les diverses mostres de terra:  el color, la textura... fins i tot l’olor.
De seguida hem pogut observar que hi ha hagut mostres en les que el sòlid s’ha submergit ràpidament, mentre que en d’altres hi havia substàncies que flotaven.
L’aigua ens ha permès separar els minerals de la matèria orgànica que forma el sòl.
Com ha conclusió hem  observat que la terra de l’hort era la que tenia més matèria orgànica, el seu color era el més fosc i feia més bona olor.
De seguida hem lligat caps amb el compost que hi tirem de tant en tant per a nodrir les plantes.