divendres, 24 de març del 2017

Interpretant a Niki de Saint Phalle




Fa dues sessions que vam conèixer aquesta escultora francesa, les formes arrodonides de les seves escultures i els colors vistosos naïf va inspirar als alumnes de tercer a fer les seves petites escultures amb plastilina de colors.
A continuació us mostrem el resultat obtingut i una mica d’informació d’aquesta escultora francesa.




NIKI DE SAINT PHALLE
Niki de Saint Phalle va néixer a França l’any 1.930 i va morir als Estats Units l’any 2.002. Va ser una escultora, pintora i cineasta francesa. Es va casar molt jove i va marxar a viure als Estats Units. Va començar fent pintura ja que tenia un amic que era pintor.
Més endavant va instal·lar-se a Mallorca i va visitar Barcelona, on va quedar profundament impressionada per l’obra de Gaudí, especialment pel Parc Güell, llavors va decidir que li agradaria fer alguna cosa semblant.
Va començar a fer escultures amb filferro i guix. Normalment feia dones, a les que anomenava “nanas” i les pintava amb colors molt vius, amb un estil que es diu naïf.
L’any 1.979 va comprar un terreny a Itàlia on va crear el seu propi parc , ple d’escultures gegants. Va trigar vint anys en acabar el parc i enjardinar-lo, finalment es va inaugurar l’any 1.998. Aquest jardí s’anomena “Giardino del Tarocchi”.
Les escultures de Niki de Saint Phalle són força grosses per això la majoria es troben en llocs públics: places, carrers, entrades d’hotels... i n’hi ha per moltes ciutats del món: Niça (França), Paris (França), Zuric (Suïssa), Hannover (Alemanya), Califòrnia (Estats Units), San Diego (estats Units), Charlotte (Estats Units)...