dijous, 23 de maig del 2019

MIREM MIRÓ

Els Pingüins i les Flors i les mestres hem tingut un dia esplèndid a Barcelona. Hem anat a visitar la Fundació Miró!
Quan hem arribat, que per cert hem tingut una rebuda ben especial, hem anat a esmorzar als jardins de Laribal. Era un entorn verd, molt bonic. Després de fer la visita de rigor als lavabos, hem començat, en dos grups, la visita a aquest espai tan especial. 

Un museu és un lloc on cal seguir un seguit de litúrgies: observar amb curiositat, passejar tranquil·lament, seguir la visita amb interès i gaudir de les obres de l’autor protagonista de l’espai. Podem dir que hem seguit la visita a la perfecció!
Les monitores de la Fundació ens han endinsat a la vida de Miró. Ens han fet entrar dins dels quadres, ens han fet escoltar els quadres i ens els han explicat amb una senzillesa dolça i planera. Hem tocat línies, les hem buscat a les obres penjades a les parets, hem buscat estrelles, hem descobert llunes i paisatges. Ha estat una immersió a l’obra de Joan Miró ben profitosa i interessant.
Al final de la visita hem pogut fer una passejada per la terrassa de l’edifici, on hem pogut badar una estona i descobrir les escultures més acolorides de la Fundació. Hem rigut molt perquè ens hem imaginat què representaven! L’obra de Joan Miró ens ha ajudat a desenvolupar la nostra imaginació i ens ha apropat a l’art i a les seves mil cares. Cada obra en té tantes com ulls que la miren i compartir les mirades, ens fa aprendre a escoltar i a valorar les idees i aportacions dels l’altres. Tots els punts de vista ens obren finestres al món i ens ensenyen que, de tant en tant, és important canviar de finestra per veure el paisatge amb ulls diferents. 

Quan hem acabat la visita, ens hem acomiadat, perquè l'autocar ens esperava per portar-nos cap al parc de Joan Miró, on hi ha l'esvelta "Dona i ocell" que ens ha impressionat. Més tard que de costum, hem dinat a l’ombreta dels pins del parc, hem jugat una estoneta a una zona infantil ben protegida i cap a casa falta gent.

Hem passat un gran dia a Barcelona, gaudint de l'art, de les aventures i de les experiències que ens han fet una mica més savis...