divendres, 17 de maig del 2019

Trashumància a Sant Cugat

Avui ha estat un dia ben especial a l'escola. Un ramat de cavalls que segueix el Camí ramader de Marina ens ha visitat! Ha estat una estona molt emocionant.

La Fundació Miranda, de cara el bon temps, porta els cavalls que cuiden des del Garraf, fins a la finca que tenen al Pla de l'Orri, a punt per les pastures estivals. Si voleu veure la gran feina que fan, us recomanem que entreu al seu lloc web www.fundaciomiranda.org.

El dia ha començat plujós, però el cel ens ha donat una bona treva per a poder treure el cap fora del centre i poder contemplar, com aquell qui gaudeix d'un espectacle, el pas de totes les bèsties. Cap a dos quarts de dotze els alumnes d'infantil i de cicle inicial els han anat a esperar al carrer de la Masia i els alumnes de cicle superior els han esperat al carrer de les Creus. S'han fet pregar una mica, però cap a un quart d'una els hem albirat i ens hem posat a punt per rebre'ls amb tot el silenci i el respecte que es mereixen.

Els cavalls han passat a pas tranquil, fins i tot s'han aturat a mastegar una mica d'herba de la vora del camí i de la vinya. Les persones que els acompanyen en aquesta llarga travessa ens han saludat molt contentes i agraïdes per la rebuda. Han felicitat el municipi per la consideració a l'hora de fer l'acondicionament del trajecte i ens han fet notar que per ells és molt important veure els infants d'un poble pendents del seu camí.

Per a l'escola, com a Escola Verda que som, és un tresor TOT el que passa a l'entorn. Més si, com avui, és un fet tan poc habitual i tan important a nivell de cura del medi, de la fauna, en aquest cas.

Esperem que a la tardor els puguem tornar a saludar! 

Els traslladarem un cop més la nostra profunda admiració per la gran tasca que fan al llarg de tot l'any. BON ESTIU I A REVEURE!