dimecres, 18 de desembre del 2019

ELS TIONS JA SÓN AQUÍ!

Les festes de Nadal s’acosten i això es nota en l’aparició esglaonada d’elements nadalencs en l’entorn habitual. Per als infants l’arribada del tió és un dels moments més esperats d’aquestes dates, tot un esdeveniment.  Hi ha tions que arriben més aviat i d’altres que ho fan més tard, tot depèn del que els depari el camí que han de fer fins arribar, però son rebuts amb la mateixa  il·lusió i alegria per part de tots els infants.  

Aquesta setmana els nens i nenes de les classes del Sol i dels Arcs de Sant Martí han tingut la sort de trobar-se amb el tió de l’escola i de conèixer el tió que s’ha instal•lat a Cal Pau Vidal. 

El tió de l’escola, el nostre estimat tió, mai s’equivoca de porta, el podem trobar més amunt o més avall de l’entrada però sempre fa cap. Quina il·lusió quan el vam descobrir el dilluns al matí a la vora de Vila Petita! Des de llavors quan els Sols i els Arcs de Sant Martí tenen un momentet el saluden, li fan petons i abraçades, li arreglen la barretina o la manta, li posen bé la cua, hi ha qui li cura la pota i hi ha qui fins i tot hi manté llargues converses. I això si, cada dia li posem un bon plat de menjar que fem amb les restes de l’esmorzar. Segueix una dieta molt saludable, bàsicament pells de fruita i algun trosset de pa o de galeta. I li deu agradar molt perquè s’ho acaba tot! 






L’altre és el tió que ha arribat a Cal Pau Vidal. El dimarts tots els companys d’infantil l’hem anat  a conèixer. El tió ha triat un bon lloc per estar, és un raconet  molt acollidor que ens mostra com eren les cases antigament, es nota que s’hi sent còmode. 



Ell és un tió gran, rialler i amb uns ulls molt vius, l’hem trobat molt eixerit!  En aquesta primera visita, que segur que no serà la darrera per bona part dels infants, li hem portat un bon esmorzar  que n’estem convençuts que  s’haurà menjat tant bon punt hem acabat la visita. Per cert, també hem  descobert que  hi ha un cervató que ha vingut a fer-li companyia.