dilluns, 10 de febrer del 2020

CLOENDA DEL PROJECTE DE L’ESTACIÓ METEOROLÒGICA AMB LES FAMÍLIES


Els alumnes de l’escola Les Vinyes, fins ara, han estat profunditzant sobre els diferents instruments de mesura d’una estació meteorològica, alguns han fet la visita a l’Observatori Fabra o al de Pujalt i han pogut comparar amb els instruments de mesura que tenim a la nostra escola, han treballat els diferents fenòmens meteorològics, les estacions de l'any... I la pregunta que ens repetim una i una altra vegada, què li passa al planeta, està malalt? Hem pogut comprovar que hi ha canvis sobtats i que les estacions estan embogint, hem viscut la borrasca Glòria i els efectes que ha tingut...


El passat divendres 31 de gener vam celebrar a l’escola la festa de cloenda del projecte que hem fet fins aquest moment: l’estació meteorològica. Ens vam trobar a la Sala del Cafè amb totes les famílies per gaudir d’una tarda ben lluïda. 

Per iniciar l’espectacle vam poder viure cada una de les estacions de l’any, acompanyats de color, música i moviment, en funció de la meteorologia. Els infants d’infantil van representar molt alegrement la tardor, movent les branques amb les fulles seques; l’hivern, creant un ninot de neu; la primavera, movent mocadors de colors; i l’estiu, fent una capbussada al mar. 
 
Tot seguit, els infants de cicle inicial ens van explicar amb un conte musicat la seva experiència a la visita de l’observatori de Pujalt. Van combinar la seva narració amb efectes sonors mitjançant la utilització de diferents instruments de percussió i vent com el tub de trons, els tubs harmònics, la flauta d’èmbol, el pal de pluja...

A continuació, els alumnes de cicle mitjà, ens van representar una petita obra teatral, on els científics comprovaven que les dades recollides no eren gaire adients per un món favorable i van donar a conèixer la preocupació dels efectes del canvi climàtic als mandataris perquè hi trobessin alguna solució i es posessin d’acord tots els països del món. Els pagesos i els pescadors es troben que els efectes del canvi climàtic els afecta directament. La Greta pren consciència de tot plegat i la gent jove s’hi va sumant fent manifestacions per demanar un món millor. 

Seguidament, va ser el torn dels alumnes de cicle superior, que van adaptar la cançó de la Rosalia “Milionària”, posant lletra amb el contingut treballat al llarg del curs, respecte la situació d’emergència climàtica, amb una lletra potent i atrevida per conscienciar a tot el públic assistent.
Per acabar, tots els alumnes de l’escola van cantar la cançó adaptada de “Bella Ciao contra el canvi climàtic”, en anglès. Quin goig va fer la sala, tot l’alumnat a l’uníson, cantant per protegir el nostre món abans que sigui massa tard.



 Tot plegat, va ser una bona representació del treball fet fins el moment, sobre el projecte de l’estació meteorològica. La cloenda va ser tot un èxit, compartint amb tota la comunitat educativa els aprenentatges dels infants.