dimarts, 10 de novembre del 2015

SEGON DIA D’ESTADES AL CAMP D’APRENENTATGE A TARRAGONA

Hem passat bona nit i ens hem llevat amb les piles carregades, però amb una mica de gana.

Hem esmorzat bé i l’autocar ens esperava per anar cap a Tarragona ciutat. 
Avui, ha sigut el dia de visites. Ens esperava la Núria davant la muralla de Tarragona. Hem vist la segona maqueta més gran dedicada al món romà, la primera es troba a Roma.

Al sortir, hem passejat pel quilòmetre i mig de muralla que queda a Tarragona. Ens hem fixat amb els megàlits i els carreus, les portelles, les marques dels picapedrers, les torres… La Núria ens ha explicat algunes històries, com la de Minerva o els caps de pedra que col·locaven a la torre per figurar que eren persones reals. Hem parat a fer un petit mos i hem continuat la visita cap a l’amfiteatre.

A les grades de l’amfiteatre ens hem pogut imaginar com era la vida d’un gladiador, les lluites entre ells i les feres. Els gladiadors eren esclaus molt joves i forçuts, que cada jornada es jugaven la vida lluitant i demostrant la seva força.

Al migdia, temps de lleure i per dinar. I a la tarda, tornem-hi!! Hem visitat el pretori i el circ. Al pretori, ens ha explicat una altra Núria, una història sobre un sarcòfeg trobat recententment a una platja propera a Tarragona. Es veu que l’Hipòlit no es volia casar amb cap dona i Afrodita es va venjar. Si voleu conèixer la història, pregunteu, a l’arribada, als alumnes de cinquè i sisè! A continuació hem pujat al terrat i hem pogut gaudir d’unes bones vistes de l’actual ciutat.

Seguidament, hem baixat al circ i hem fet una representació de les curses de bigues i quàdrigues. I per acabar la visita a Tarragona, hem pogut veure la corba més perillosa i la porta triunfalis.

Molt cansats, hem tornat amb autocar cap al complex educatiu del Tarragonès, per berenar, dutxar-nos, descansar i jugar una miqueta.

I per la nit, discoteca!!!

Esperem passar bona nit i ens retrobem demà a la tarda!!