dilluns, 6 de juny del 2016

Invents de la prehistòria!

Avui hem iniciat la Setmana Cultural fent una aproximació a alguns dels invents més significatius de la prehistòria. Els més petits de l'escola han fet diversos tallers pràctics sobre la RODA. A Cicle Inicial han fet un taller de CERÀMICA i el TORN, han realitzat dues peces i les han decorat tal i com es feia fa milers i milers d'anys. A Cicle Mitjà han conegut els canvis que ha sofert l'ARC i les FLETXES al llarg de la història, des del seu origen fins avui dia que és esport olímpic. El Juan Fran, pare de la Marina de P5, els ha explicat moltes coses sobre aquesta eina tan utilitzada. Els companys de Cicle Superior, han conegut el TREPANT, han anat a cal fuster, el Josep Maria, pare de la Neus de 2n i la Gemma de 5è, on s'han pogut fer una peça decorativa tot foradant fustetes, tal qual ho feien els primers pobladors.


A més, per megafonia ens ha arribat la veu de dos inventors molt importants, als quals debem grans avenços tecnològics. A primera hora s'ha presentat Arquímedes de Siracusa, que va viure fa més de dos mil anys i que, a banda de revolucionar la geometria, ens va deixar el cargol d'Arquímedes, que avui dia encara s'utilitza pel bombeig d'aigua. 

Després del pati i a través de les ones sonores, hem pogut escoltar la veu d'un francès molt trempat i eixerit, en Cugnot, el primer inventor d'un automòbil autopropulsat amb vapor d'aigua. El cotxe no corria gaire! anava a quatre km/hora... però va ser tot un avenç!


Després del pati, cada classe ha seguit treballant el seu prototip d'invent... Què, ja teniu ganes de saber quins són, oi?! Doncs haureu d'esperar fins divendres, que ja els tindrem ben acabats!!


Si voleu anar seguint tot el que es va introduint cada dia, podeu contemplar el fris històric que hi ha davant de la porta d'Infantil i de Primària, on s'hi penjaran, tant els invents introduits cada dia, així com els inventors que es presentaran per megafonia. No en teniu curiositat?


I demà, què ens depararà la Setmana Cultural?