dimecres, 8 de juny del 2016

INVENTS DE LA REVOLUCIÓ CIENTÍFICA

Avui dimecres ens ha tocat conèixer els invents que van aparèixer entre el 1492 i el 1789, durant la revolució científica, que és un moviment intel·lectual que va establir les bases de la ciència moderna a partir de l’astronomia i la física, de manera diferent a com les exposà en el seu moment Aristòtil, a l’antiga Grècia.

Els alumnes d’Educació Infantil han pogut aprendre que abans dels mòbils els telèfons tenien fils! I que encara n’hi ha, de telèfons amb fils… Els ha agradat comprovar com es transmet la veu, han fet un telèfon casolà amb pots de iogurt i han pogut descobrir la infrastructura que hem muntat als patis de l’escola: uns fantàstics telèfons per comunicar-nos mentre juguem… Si en tenim cura, grans i petits, seran un bon joc durant uns quants mesos!

A Cicle Incial han tingut visita. Els avis de l’Arnau Vidal, de 4t, els ha vingut a buscar per anar cap una vinya propera. Allà el Mill, l’avi de l’Arnau, els ha explicat com va ser d’important el pas de la tracció animal als vehicles a motor per l’agricultura. Els primers motors van ser l’inici de la revolució del transport i el que ens queda per veure!

Els nens i nenes de Cicle Mitjà han fet un taller molt interessant. El Frederic, gran afeccionat a la fotografia, els ha parlat de les primeres càmeres de fotografiar. Els ha portat algunes peces de la seva col·lecció. Tot seguit, han fet un taller per construir una màquina de fer fotos i han revelat i tot! Ha estat una manera lúdica i amena de conèixer el funcionament de la fotografia.

Per últim, a Cicle Superior han treballat la ràdio, però des d’un altre punt de vista. Ells coneixen molt bé la part periodística, gràcies al taller que els ha fet el Jordi al llarg del curs, i avui han descobert què va suposar l’invent de la ràdio i com aquest aparell va canviar els hàbits de les cases dels besavis i avis. Han visitat el museu “Forn exposició Rural”, on han vist aparells de ràdio antics. Un cop a l’escola, l’Albert, pare de l’Aniol i l’Elna de 2n, els ha explicat la part més teòrica de la transmissió de les ones de ràdio, les ones electromagnètiques, un tema que combina forces disciplines, com poden ser la física i les telecomunicacions.

Ja ho veieu, un dia ben complert, com va ser l’època que ens ha ocupat!

Ara, fins demà, que ens espera la ja tradicional gimcana de la Setmana Cultural! A veure, a veure...