dimecres, 7 de juny del 2017

AVUI, IL·LUSTRES PENEDESENCS DEL SEGLE XXI

La setmana cultural va passant... Avui dimecres hem tingut uns convidats ben especials. De bon matí tots hem anat a rebre quatre persones que, per la seva trajectòria, hem volgut destacar. Després de la seva presentació, cada cicle ha pogut conèixer de prop un d'ells. Tot seguit ens ho expliquen...
L'ANNA ROIG I L'EDUCACIÓ INFANTIL


Els alumnes d’educació infantil han tingut la gran sort de conèixer l’Anna Roig. Una cantantautora i mestra de la nostra comarca. Els ha explicat que és de Sant Sadurní d’Anoia i que de ben petita li agradava cantar i també que a casa seva escoltava molta música.

Els ha explicat que quan va ser hora de triar un ofici, es va decantar pel de fer de mestra de música. Però també, la seva part més artística va fer que comencés a escriure històries que ella mateixa va musicar. Com que tenia bons amics músics, els va proposar de fer un grup que es deia l’Anna Roig i l’ombre de ton chien.  Ens ha dit que van fer una bona colla de concerts i van gravar alguns discs!

Els alumnes han pogut gaudir de la seva veu i de tot el seu saber, ja que quan ha obert la seva maleta especial i ha despertat la seva guitarra, la música i les cançons han impregnat tot l’espai i Ocells, Peixos i Estrelles de Mar s’han quedat embadalits. Gràcies, Anna!


Per acabar la trobada, s’han fet una foto de grup ben caracteritzats amb un BIGOTI VERMELL! Si voleu esbrinar perquè, feu un cop d’ull a la seva discografía…



LES ÀLIGUES I LA CLASSE DELS VOLCANS

Els alumnes de cicle inicial hem entrevistat el gran Mingo Ràfols, actor de teatre i cinema. Hem gaudit de les històries i anècdotes que ens ha explicat. Hem fet de periodistes i li hem fet un munt de preguntes relacionades amb la seva vida: quins van ser els seus inicis, per què es va fer actor, què li agradava fer de petit, quins estudis cal fer per ser actor, quins consells ens donaria per si alguna vegada ens posem davant del públic, etc...

Per finalitzar la vetllada ens hem fet una foto de grup molt divertida. Moltes gràcies per la visita Mingo, ens veiem per Sant Cugat!

Ah!! i un company nostre li ha fet un retrat, en directe. Esperem hagi gaudit com nosaltres. 

EN TONI PONCE A CICLE MITJÀ

Els nens i nenes de cicle mitjà hem pogut entrevistar a en Toni Ponce, el primer nedador de la comarca que ha participat en uns jocs paralímpics. Li hem pogut fer moltes preguntes dels seus inicis com a nedador, l'entrenament, els èxits... Hem après una lliçó de vida que esperem no oblidar mai. Moltes gràcies, Toni!


EN JORDI LLAVINA A CICLE SUPERIOR!

A Cicle Superior ens ha vingut a respondre les preguntes que els alumnes s’havien preparat prèviament.

Ha estat una vetllada molt enriquidora per a tots. Hem fet algunes preguntes, com ara:

- Quina ha estat la teva trajectòria professional?

- Quants anys fa que t’hi dediques?

- Sobre quins temes t’agrada escriure?

- Quin llibre t’agrada més dels que has fet fins ara?

- Quin llibre has escrit amb més facilitat?

- Alguna vegada has escrit amb algun ajudant o escriptor?

- Tens pensat fer algun altre llibre? En cas afirmatiu, sobre què anirà?

- Quin llibre que no hagis escrit t’agrada més?

- Quin tipus d’articles escrius?

En Jordi Llavina ens ha explicat que el que més li agrada és la poesia, escriure llibres és un hobby, però el que més li apassiona és llegir!

Ens ha explicat alguna anècdota que li va servir per escriure nous poemes. Fa molta incidència i li dóna molta importància a la memòria, al fet de recordar i totes aquelles imatges, olors i sensacions que el traslladen al passat i en pot fluir un poema o prosa.

També ens ha comentat que escriu articles a diferents diaris i que li agrada que siguin sobre coses personals, fets que li toquen a ell o a la gent que l’envolta.

Ens ha encuriosit saber que sempre l’acompanya un llapis que li van regalar i les seves ulleres, la seva mirada!