divendres, 2 de juny del 2017

SETMANA DEL PENEDÈS, ENGEGADA!

Avui divendres, tots els alumnes de l'escola han anat a descobrir un trosset del Penedès. Hem enganxat un dia bonic, però força calurós... Hem hagut d'anar buscant les ombres i, per sort, tots anàvem ben protegits amb gorres i crema solar.

Els més menuts de l'escola, l'educació infantil, havien de visitar la Granja de Les Espitlles, però finalment no ha estat possible que l'autocar els acostés a la masia. Han hagut de fer la descoberta del gall negre del Penedès a l'escola, amb la finestra màgica de la pantalla digital. Per sort, a l'empresa Mel de Penyafort ja els esperaven i han passat un matí fantàstic descobrint la feina de les abelles de la mel i fent un taller d'espelmes de cera d'abella. Han après que al Penedès hi ha apicultors que extreuen la mel, l'envasen i la podem comprar a moltes botigues de la comarca.
               
Els nens i nenes de cicle inicial han tingut una sortida dedicada al Penedès més agrícola. Han fet un taller sobre les malalties de la vinya, al Vinseum, on han conegut una mica més la fil·loxera i tot estralls que va fer a la comarca. Després han anat a l'empresa Les Filos, a la carretera de Lavern a Sant Pau d'Ordal. Hi han dinat i han pogut conèixer la seva explotació de préssec d'Ordal, han fet un tast d'aquest fruit tan sucós i han acabat la visita emportant-se un potet de melmelada per a compartir amb els de casa amb una bona torrada... Mmm...


Els nens i nenes de cicle mitjà han fet una visita ben interessant a caves Codorniu. Els ha encantat anar amb trenet per les galeries de la cava, una estona a bona temperatura... Han pogut fer un tast de most i després han estat una estoneta esperant els companys grans per anar als Talls de Vilobí a dinar. No han tingut massa temps per a fer-hi una caminada... Hauran de fer una proposta a les seves famílies perquè una tarda d'estiu s'hi acostin, perquè és un entorn natural de la comarca que val molt la pena de veure! Després han pogut visitar un petit museu de geologia que hi ha a Vilobí.



Per últim, els alumnes de cicle superior han fet una visita d'alçada! Quines vistes de la comarca! Han visitat el castell de Gelida i han pogut fer dues activitats lúdiques emmarcades a l'època on el castell de Gelida estava en la seva plenitud. La visita s'ha allargat força i ben entrat el migdia han anat a recollir els companys del cicle mitjà i cap als Talls de Vilobí falta gent! Visita al museu de geologia i quasi a l'hora a l'escola.



Ha estat el punt de partida d'una setmana que ens permetrà descobir la nostra estimada comarca.
DILLUNS, MÉS!