dimarts, 17 d’abril del 2018

INFANTIL AL CRARC DE MASQUEFA

Avui dimarts, els Eriçons, els Dinosaures i els Esquirols han anat a descobrir el Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya. Tots plegats han pogut aprendre moltes característiques dels animals que tenen en custòdia. Alguns dels animals que han vist viuran allà molt de temps, però aquest centre treballa perquè alguns d’ells puguin tornar al seu medi natural. Els alumnes, molt atents, han après moltes curiositats d’aquests animals tan peculiars: els sentits que tenen més desenvolupats, com es reprodueixen, on viuen, què mengen i com els hem de protegir, si volem que visquin en llibertat.
Els cuidadors, que també fan de monitors, els han ensenyat les tortugues d’aigua i les de terra, una salamandra, un dragó barbut, una tortuga de terra recent nascuda, un camaleó, llangardaixos de totes mides, granotes, cocodrils, carpes japoneses, unes quantes serps... I el més engrescador és que, com que estaven molt tranquils, els han pogut acariciar... Bé, a quasi tots!
Després de la visita al CRARC, l’autocar els ha portat fins al carrer de la Font del Bosc. L’han enfilat, amb un bon bat de sol, i han fet la baixadeta cap al parc que porta el nom del carrer, la gana apretava! Durant l’estona de dinar, tots ben asseguts, han estat gaudint de l’àpat ben tranquils, amb els raucs de les granotes de la basseta. Els que anaven acabant han pogut jugar en un espai natural ric i ple de llocs per a fer el que han vist fer als rèptils aquest matí: s’han arrossegat, han grimpat, s’han enfilat... Qualsevol diria que ho han fet tota la vida això de fer de rèptils! Bé, han fet una cosa que no l’han vist fer: volar com serps arborícoles, gràcies a una fantàstica tirolina! Una sobretaula que s’ha fet curta...
Amb l’esma que encara els quedava, han fet el camí de pujada cap a l’autocar. Mentre s’allunyaven del parc, les granotes s’han acomiadat dels nens i nenes amb forts raucs, com dient... “Apa, adéu! Cadascú a casa seva!” I això han fet, cap a l’escola falta gent.