divendres, 21 de setembre del 2018

INFANTIL DE VISITA A LES CAVES ELYSSIA


Avui divendres, els alumnes de P5, els Pingüins, i els alumnes de P4 i P3, les Flors, han fet la seva primera excursió a peu plegats. Ha fet molt bon dia i xino-xano han anat cap a les caves Elyssia de Sant Cugat, per a conèixer un trosset més del municipi.
Enfilant el passeig de plataners, ja han vist el Xavi Flores que els esperava i els ha fet una rebuda ben càlida, tant, com el matí que han tingut. El Xavi els ha fet una visita ben vivencial i entenedora, que ha començat a l’inici del viatge del raïm, a peu de vinya.
Tot seguit els ha portat, fent un bonic passeig entre ceps i pàmpols, fins a un bon mirador des d’on han pogut contemplar el pati de verema, on hi havia un bon tràfec de carretilles, caixes i camions.
A continuació, quan hi havia un moment de calma feinera, han baixat cap al pati, on han pogut veure tot el procés de rebuda del raïm de ben a prop. Com han xalat veient el viatge trepidant de les caixes i dels raïms!

Encara ha quedat temps per contemplar la zona interior de les caves, on reposa el most que, gràcies als llevats, s’anirà transformant en el vi o cava que tots han sentit anomenar alguna vegada.

I encara els ha quedat l’estona més dolça de la visita, els que han volgut, han pogut tastar el most fresquet que el Xavi els tenia preparat. Es veu que era boníssim, perquè més d’un ha volgut repetir!

Mireu quina cara de satisfets que fan tota aquesta colla pessigolla!




La visita a caves Elyssia ha sigut molt profitosa, ha estat tot un luxe poder escoltar les explicacions del Xavi i poder veure els racons d’una empresa que, d’entrada, és un espai habitualment reservat als adults. Aprofitem per a donar les gràcies a Elyssia per permetre’ns fer els tafaners, segur que les fotografies que els nens i nenes han anat fent al llarg de la visita, els quedaran a la memòria durant una bona temporada!

UN MATÍ BEN BONIC I PLE DE VIVÈNCIES!