dimecres, 25 de setembre del 2019

TEMPS DE VEREMA


Ahir vam anar a fer la verema a la vinya del costat del cementiri. Vam fer grups de tres companys i pares/mares acompanyants per compartir les tisores de collir i les caixes.
Després vam anar al celler i vam pesar les caixes:
Caixa 1- 16,5 kg
Caixa 2- 19,5 kg
Caixa 3- 23 kg
Caixa 4- 20 kg
Caixa 5- 19 kg
Caixa 6- 22 kg
En total vam collir 120 kg.
Al migdia vam fer l’etiqueta per l’ampolla de most. Cadascú es va personalitzar l’etiqueta, amb el nom i un dibuix.
A la tarda vam tornar al celler i vam aixafar el raïm amb el mètode tradicional, o sigui, trepitjant amb els peus descalços.
Alguns nens i nenes ho van trobar molt divertit i van voler repetir, en canvi, d’altres no els va agradar gaire i no ho van fer.
Vam colar el raïm per separar el most de la pellofa, els pinyols i la rapa.
Finalment vam embotellar el most i hi vam enganxar la nostra etiqueta.
Classe del llamp (4t)

 Volem agrair molt sincerament la col·laboració dels pares i mares que ens van acompanyar al matí a la vinya. Molt especialment a en Carles per les seves explicacions, experiència i coneixements sobre la vinya. I a en Pep, per posar-nos a la nostra disposició el celler i tot el material necessari;  caixes, furgoneta, cossis, ampolles... i el seu temps! També a tots els pares i mares que ens van acompanyar a la tarda i ens van ajudar a colar el most, embotellar i posar el tap a les ampolles.
Va ser una experiència enriquidora i divertida pels alumnes de cicle mitjà que vam poder dur a terme gràcies a la implicació de les famílies que van tenir la disponibilitat i molt amablement van contestar la nostra crida.
Mestres de Cicle Mitjà