divendres, 11 de març del 2016

Bandolers/es per un dia!

Aquest dilluns 7 de març, els alumnes i mestres de Cicle Superior, vam anar a la Granja-Escola de Sta. Maria de Palautordera. Està situada en un paratge meravellós, a la falda del Montseny. Serralada bonica i escarpada que va afillar a molts bandolers de l’època. Serrallonga, Lapera... entre d’altres, van ajusticiar però també atemorir a la població de la zona.

Ens estaven esperant per esmorzar i posar-nos en matèria. En Gabi i en Dani, monitors de la casa, tenien programades dues activitats molt adients.

La primera consistia en fer-se un amagatall en una zona boscosa. Això requeria organitzar-se, ajudar-se, respectar les decisions de cadascú i arribar a acords. Cada curs va utilitzar les estratègies que consideraven més adients per no ser trobats. Va ésser molt divertit i en van treure força coses positives.

La segona era un recorregut ple d’obstacles. Tots aquells que els bandolers havien de superar cada dia. Circuit divertit ple de cordes fluixes, tirolines, xarxes per escalar, pont fet de troncs... Hi havies de posar tots els sentits per passar-los igual que els bandolers del segle XIX.

I, com a bons bandolers/es, lluitàvem per un botí. L’últim entrebanc era aconseguir-lo enmig d’un tobogan de lona. L’Anna, la tutora de cinquè, va suar però el va aconseguir. Prova superada! Som uns grans bandolers!

I sabeu què era el botí? Doncs unes pedres precioses de colors diversos que, segons diuen, si les poses sota el coixí tens grans somnis.