dijous, 17 de març del 2016

UNA EXCURSIÓ DE PÈLS I PLOMES!

Els nens i nenes d'educació infantil de l'escola, les mestres i les monitores de la casa de colònies Can Rigol, a Begues, vam passar un bonic dia a la granja. Vam fer un munt de descobertes i el temps ens va acompanyar, i molt!

Després d'esmorzar ben entaulats, vam dividir-nos per grups. Primer de tot vam fer una visita al ruc Orelletes que ens va deixar pujar al seu carro, per fer un tomb curt per l'entrada de la granja. Tot seguit, vam anar descobrint la gran varietat d'animals de granja que viuen a Can Rigol. Ens va agradar molt veure'ls en un espai tant ben cuidat.

Vam poder gaudir al màxim de totes les bèsties, les vam poder tocar, els que vam voler, les vam observar i les vam alimentar. A la zona del galliner, hi havia gallines, ànecs, oques, galls, paons, galls d'indi, pintades, guatlles, perdius, una parella de faisans i també hi havia un espai pels conills. Vam preparar-los un menjar boníssim, pa i aigua ben aixafadets. S'ho van acabar tot i és que som uns bons cuiners! També vam poder visitar, ben en silenci, l'espai de les incubadores, on vam poder acariciar un pollet.

Més endavant les monitores ens van portar a veure una cabana de pastor molt ben conservada i allà vam aprofitar per collir les llaminadures predilectes dels rucs, brins de farigola. Llavors vam anar a la zona de les quadres per donar-los-hi. També vam poder veure i alimentar les ovelles i les cabres. Vam tenir molta sort de conèixer dues cabretes que feia només dos dies que havien nascut. Que bufones!


Per últim, vam fer una visita als porcs, que s'acostava l'hora de dinar i tenien gana! Vam donar-los pa sec i ens vam acomiadar de tots els animals, fins i tot de les oques, que més aviat el que volien era que les deixéssim tranquil·les, quin soroll!

Amb les mans ben netes, vam anar a dinar i després vam tenir una bona estona de joc lliure en el meravellós entorn natural de la casa. UNA GRAN SORTIDA!