dimecres, 16 de març del 2016

UN NOU ESPORT: EL RUGBI.


Els alumnes de 6è han pogut conèixer i gaudir un nou esport: el rugbi, (rugbi imatge), és a dir, modificat per evitar els aspectes més tècnics i tàctics que requereixen un grau de coneixement més alt per a la pràctica federada.

Aquest grup és molt esportista, els agrada practicar diferents esports. Fins fa poc, el rugbi imatge era un esport desconegut i es van motivar ràpidament per posar-se a practicar-lo.

Amb el rugbi imatge, s’eviten els placatges del rugbi, es formen sempre grups mixtes, s’afavoreix la cohesió de grup i el treball cooperatiu en equip. També requereix un alt grau d’autocontrol amb els adversaris, una bona eina per treballar al respecte a l’esport i millora la competència motriu individual de cada alumne. Principalment aquest esport requereix un repte als alumnes de comunicació motriu per una bona actuació efectiva d’equip. El dinamisme del joc provoca grans exigències perceptivo decisionals als alumnes. Destacant la seva funcionalitat pedagògica del rugbi imatge podem dir que és l’ocupació dels espais lliures entre els defensors per poder arribar a creuar la zona de tants.



Aprofitant les instal·lacions esportives que hi ha al poble, podem practicar diferents jocs esportius i també gaudir a través del joc. Per finalitzar, amb el rugbi imatge, cal dir que és una bona activitat per practicar-lo a les classes d’educació física.
Aquí tenim una mostra dels bons moments de les classes d’educació física a la classe de 6è on jugàvem campionats de tots contra tots evitant la competició, les discussions i el conflicte entre l’alumnat.