dimarts, 24 d’octubre del 2017

SÓC DIPUTAT / SÓC DIPUTADA!

Avui els nens i nenes de Cicle Superior hem anat a Barcelona, al Parlament de Catalunya!

Prop de quarts de 10 del matí hem sortit ben puntuals de l’escola en direcció al Parc de la Ciutadella. Allà, hem realitzat una activitat on, amb l’ajuda d’un mapa, ens hem pogut situar i descobrir els petits tresors que s'hi amaguen.


Després hem pogut esmorzar i agafar forces per tal de poder entrar al Parlament i convertir-nos en...diputats i diputades!!!


Primer de tot ens hem acreditat i ens han explicat com ens havíem de comportar a l’interior de l’edifici. 












A dins ens hem dirigit a la Sala 1 del Parlament i ens hem agrupat en Grups Parlamentaris tot seient en els diferents escons que teníem assignats.

Allà els portaveus de cada Grup Parlamentari han exposat els diferents punts del seu programa electoral que prèviament ja havíem debatut i escollit a classe.

Una vegada tots els grups hem escoltat les propostes dels diferents portaveus hem pogut fer preguntes per tal de pensar amb quins grups hi havia més aspectes coincidents, o no, per poder formar una coalició i obtenir majoria absoluta per a poder governar.

Després d’un debat polític intens 3 grups parlamentaris han decidit pactar i un altre grup ha quedat a la oposició.

Arribava, aleshores, un dels moments més emocionants de l’activitat. Primer de tot, s’ha constituït la Mesa i, acte seguit, s’ha passat a fer les votacions per tal d’escollir el President de la Generalitat de Catalunya.

Quan aquest ha estat escollit per majoria absoluta s’ha passat a l’elecció del Vicepresident i dels altres membres del seu govern i, amb això, s’ha donat per acabada la sessió.


Després hem pogut seguir visitant l’interior de l’edifici i veure l’hemicicle, els diferents escons, passejar per l’escala d’honor...


Finalment, hem tornat a dinar a la Ciutadella on hem tingut una mica de temps lliure i després ens ha vingut a buscar l’autocar per tornar a Sant Cugat amb la motxilla carregada de nous coneixements i noves experiències!