dijous, 5 de març del 2020

BONA FEINA DELS MENTORS ALS DAU

A infantil, avui ha sigut un dia molt especial, ja que hem fet un reconeixement als companys de de P5 que han fet la important feina d'acompanyar els infants de P3 als DAU. Els petits de l'Arc de Sant Martí han començat a participar a aquests espais de desenvolupament autònom aquest segon trimestre.

Tal com la classe del Sol va explicar a la revista de l'escola, els mentors han fet una tasca que els ha agradat molt i que els ha ajudat a entendre que tenir algú al costat que ens ajuda quan estem aprenent alguna cosa, serveix per sentir-nos segurs i estimats.

Que els nens i nenes de P5 hagin tingut l'encàrrec de fer un acompanyament als nous usuaris dels DAU ha servit perquè la cohesió entre petits i grans sigui real, perquè es tinguin més en compte els uns als altres i perquè a partir d'ara, que els alumnes de P3 ja es mouran de manera més autònoma, puguin crear-se situacions de treball, de descoberta i de joc amb petits grups més heterogenis. 

Sovint, els grups socials, en aquest cas els grups d'edat, acostumen a moure's plegats i creiem que l'experiència dels mentors ha ajudat a promoure unes relacions més riques, valorant l'entorn social d'una manera més àmplia.

Hem celebrat aquest punt i seguit amb l'entrega d'unes medalles d'agraïment als companys de P5 que han estat mentors i també els alumnes de P3 han rebut la llibreta taronja dels espais DAU, així podran plasmar les seves descobertes com la resta de nenes i nens d'infantil. Mireu que eixerits!




























Després, quan hem estat a punt per engegar un dia més dels DAU, hem penjat l'auca dels espais, perquè puguem consultar el funcionament de les sessions i així cada cop ser més autònoms. Si voleu saber com funcionem, passeu pel passadís d'infantil i llegiu-la!