dimecres, 10 d’octubre del 2018

Comencem amb bon peu!

Som els alumnes de la classe del Japó i us volem explicar la nostra experiència a l’Eco Sant Cugat.

El dissabte 29 de setembre ens vam reunir al Centre Cívic per vendre un petit mos a la gent que assistia a la 4a Mostra Audiovisual de Medi Ambient del Penedès.


Vam vendre diferents tipus d’entrepans, begudes, postres i inclús crispetes!Mireu, mireu quina bona pinta!

L'endemà, diumenge, ens vam dividir en dues paradetes. Una de segona mà i l’altra de manualitats fetes per nosaltres!


A la parada de manualitats els productes van volar! Vam tenir molt d’èxit! A la parada de segona mà, en canvi, va costar una mica més...
Estem molt satisfets de la feina feta! Moltes gràcies a tothom que ens ha ajudat a fer possible la venta dels nostres productes.


La classe del Mar també participa a l’Eco Sant Cugat

El diumenge 30 de setembre va ser un dia important per nosaltres. Us expliquem perquè.

El divendres 21 de setembre, en Jordi i la Fina dels Jubis (mestres jubilats), varen venir a cicle superior a fer-nos un taller. Es deia “Endevina quants terrossos de sucre hi ha en aquesta beguda”.

Ens vam adonar que totes les begudes refrescants de diferents marques, begudes energètiques i batuts làctics porten molta quantitat de sucre. El procés d’aprenentatge va ser molt visual i, gràcies a l’observació de l’etiqueta, vam poder saber quants terrossos de sucre hi ha en aquest tipus de beguda. Necessitàvem un llapis, terrossos de sucre, una graella per omplir dades i una bàscula digital.

Vam descobrir que una llauna de beguda refrescant de 330ml té una mitjana de 5 terrossos de sucre.




Durant la setmana següent, a l’aula, ens vam plantejar què podia passar amb el menjar. Vàrem iniciar el projecte de “L’alimentació saludable”. Llegint molts articles sobre el tema ens vam adonar que, cadascú de nosaltres, no hauria de consumir més de 24 g diaris de sucre. Els adults no haurien de sobrepassar els 30g.

Per tant, el dia 30 de setembre, al pati, davant dels mòduls, vam exposar tot el que havíem après. Vam poder fer el taller de “Endevina quants terrossos hi ha en aquesta beguda” a totes les persones de la fira que van voler saber-ne més. Els vam explicar com anava la graella de dades i, amb la nostra ajuda, l’anaven omplint.

Com que teníem 4 murals fets, sobre els aliments rics en sucre, també els vam exposar i, així, les persones que s’apropaven al taller van poder tenir una visió més global de la problemàtica.

Van ser uns dies intensos i plens d'aprenentatges!!