dijous, 11 d’octubre del 2018

FLORS I PINGÜINS AL DELTA DEL LLOBREGAT!

Sí, sí... Ho heu sentit bé! De flors, ja n’hi havia algunes, però avui el delta s’ha omplert dels colors de les Flors que ha arribat des de Les Vinyes, i de Pingüins, que, passejant, han inundat les maresmes amb la seva gràcia natural.

Els més menuts de l’escola, els d’infantil, han passat un dia de tardor assolellada, descobrint un entorn molt diferent al de l’escola. Després d’esmorzar a les portes de la reserva natural del Remolar i Les Filipines, han entrat sigil·losament, bé, tant com han pogut, als caminois que els han portat als aguaits. Des d’allà han pogut observar part de la fauna que viu a la zona: gavines, ànecs coll verds, tortugues, fotges i algun capbussó.
Després de la primera caminada, han fet cap a una pineda, on, després de les explicacions de la Sara, la monitora, han intuït que hi viuen alguns esquirolets, doncs algunes de les pinyes de pi pinyoner que han recollit estaven força rosegades. Ha anat bé l’ombreta de l’espai! La natura encara els tenia reservada una sorpresa, la platja! Han pujat a l´última torre de guaita del dia, perquè ja hi havia gana. Però abans de dinar encara han tingut temps per tafanejar entre la sorra per a trobar algun tresor. Finalment, han dinat plegats a unes roques arran la sorra, contemplant les onades que avui estaven força mogudes. Una estona lliure i cap a casa, que l'autocar ja els esperava per a retornar a l'entorn familiar: la terra de vinyes i les cares alegres dels pares esperant relats èpics d'aventures particulars.


Avui la classe ha estat una aula sense parets, un paisatge complert, una experiència per a tots els sentits i per a la butxaca de la memòria. Els retalls de natura que avui alumnes i mestres hem pogut palpar són dels que ens desperten la curiositat, l’observació activa, la convivència, l’autonomia i un grapat de vivències...  Aquella rialla, aquell repte superat, aquell àpat compartit, aquell objecte trobat són el motiu pel qual no ens cansarem mai d’anar d’excursió! 

Ep! I encara ens deixem uns ocellots eixordadors, unes bestiasses voladores que a alguns ens han fet badar i deixar uns segons els verds, marrons i grocs de tardor, pel blau nítid del cel. El tràfec aeri també ha estat una descoberta més i, com els ocells, ha pintat els núvols, cada dos minuts, d’estampats ben diferents. Que grans que es veuen, els avions! A Les Vinyes, en canvi, són força més diminuts... Punts de vista, que ens fan mirar el món de moltes maneres diferents.
EXCURSIÓ DE TARDOR AMB MOOLTA CALOR! UN DIA BEN BONIC!