diumenge, 14 d’octubre del 2018

TEMPS DE VEREMA



Durant aquesta setmana, els alumnes de cicle mitjà hem fet d’autèntics pagesos. Tot i que la major part de les vinyes del nostre entorn més proper ja no tenien raïm, hem pogut collir-ne un parell de passades que, un any més, l’Ajuntament havia reservat per a nosaltres. Aquest curs però, hem optat per seguir un procés mecànic d’elaboració del most, enlloc del tradicional que ja vam poder experimentar el curs passat.

Així doncs, dilluns a primera hora vam anar a collir raïm. Necessitàvem collir-ne força per poder premsar-lo després i poder-ne fer most. Una bona colla de pares i mares del cicle ens van acompanyar i ajudar de valent! Un cop feta la collita, vam transportar-la a la premsa. El següent pas va ser pesar totes les caixes plenes de raïm, però, compte, vam haver de restar-hi la tara per no fer trampes. Un cop fets els càlculs vam arribar al resultat: havíem collit 441 quilos de raïm! Després d’aquest sorprenent resultat vam posar en funcionament la premsa per observar com en sortia el most. Un most que vam poder tastar i comprovar que era boníssim i ben dolç! Després de deixar-lo reposar vint-i-quatre hores a la tina vam poder embotellar-lo. L’endemà, doncs, vam tornar a al celler per tal de fer aquest últim pas. Cadascú de nosaltres va poder embotellar una ampolla de cava, però no pas de cava, sinó de most! I a més, vam poder confeccionar la nostra pròpia etiqueta. Van sortir eslògans ben originals!





Va ser una experiència fantàstica! Ara només ens cal agrair a tots els que han fet possible aquesta gran tasca: a tots els pares, mares, avis, tiets que ens vau venir a ajudar, amb les vostres mans vam poder emplenar les caixes necessàries per poder posar en marxa la premsa. Al Pep, la Laura i l’oncle Pere, la vostra rebuda i acompanyament ens van fer sentir com a l’escola i vam aprendre moltíssim coses del raïm, el vi i el cava. Al Carles, amb qui vam poder aprendre in situ com havíem de collir el raïm sense prendre mal, quina classe havíem collit i quin grau de sucre tenia.

Moltes gràcies per a fer-ho possible!!