dimecres, 6 de març del 2019

Dimecres de Cendra, adéu Carnaval!

Avui Dimecres de Cendra, ha arribat la fi del Carnaval a l'escola. Al matí, amb un judici just i democràtic, el Rei ha esat sentenciat a morir cremat, això sí, després de l'última gresca de la setmana.

El Carnaval del còmic ha engegat amb la ballaruga dels Barrufets de P5, no hi han faltat el Forçut, les Barrufetes, el Bromista i el savi Gran Barrufet. Tot seguit, els infants de P3 i P4 han fet un petit ball, amb sons i sorolls. Les Flors han representat unes bafarades i onomatopeies ben acolorides.
A continuació, els nens i les nenes de primer de primària ens han fet un ball com a Popeyes, Brutus, Cocolisos i Olivies, amb els espinacs i la pipa com a elements destacats del famós personatge. Cal destacar que, a més, enguany està d'aniversari: la seva tira còmica fa noranta anys! Els següents han estat els seus companys de cicle, que han representat la tira còmica Peanuts, on apareixen el Charlie Brown, Snoopy i l'ocellet groc Woodstock.
Tot seguit, ha estat el torn dels alumnes de cicle mitjà. Primer han fet el seu treballat ball la colla d'en Tintín. Els companys i companyes de tercer han representat el personatge principal amb el seu company inseparable Milú, el capità Haddock, els curiosos Dupond i Dupond i l'estupenda Bianca Castafiore. Després, ha estat el torn d'uns grans gals, el poble d'Astèrix i Obèlix que ha esdevingut un referent de resistència contra els poderosos romans. Amb les seves trenes i bigotis han portat color a la festa.










Després ha estat l'hora dels nois i noies més grans de l'escola. Per una banda, els Súpernois i Súpernoies, que amb el blau i el vermell caracterísitcs ens han presentat una coreografia lluïda, molt ben aparellats. Ja per tancar les coreografies per presentar els últims honors al Rei dels pocasoltes, la colla de sisè han representat un dels còmics japonesos de més èxit, Bola de Drac. Hem pogut veure ballar els principals personatges d'aquest còmic, la Bulma, el drac Sheron, els guerrers de l'espai i el seu protagonista, el bonàs Songoku, entre d'altres. 


Aquest any, com a novetat, les mestres de música han treballat una petita coreografia per a ballar plegats, com a prèvia de la crema. Per acabar, hem destronat el Rei, l'hem descalçat i ha cremat ràpid, com si tingués ganes que la cendra fos, finalment, la protagonista.
PASSI-HO BÉ SENYOR REI! MOLTES GRÀCIES PER LA VISITA I PER LA GRESCA! CONFIEM QUE L'ANY QUE VE PUGUI TORNAR PER ACOLORIR UNS DIES L'HIVERN QUE SOVINT TÉ EL GRIS COM A MONARCA!