divendres, 8 de març del 2019

Espais DAU en funcionament!

Dilluns 25 de febrer va ser una dia ben assenyalat a infantil. Després d’uns setmanes de primeres descobertes als Espais DAU, els alumnes i mestres hem engegat l’activitat de ple. Cada dia després del pati hem treballat, jugat i experimentat als diferents espais. 



Quan és l’hora dels DAU, mirem quins tres espais hi ha oberts. Llavors, una paradeta d’ous ens ajuda a saber si podem entrar a l’espai o no (així evitem que es massifiquin). Si hi ha ous, n’agafem un i cap a dins! A cada espai DAU hi ha coses interessants per fer. A més, les mestres, al llarg de les setmanes, aniran presentant nous materials i noves propostes que faran que sempre tinguem la curiositat de la descoberta a flor de pell. 
Els DAU que aquest curs estan en funcionament són: EN CONSTRUCCIÓ, DIC I DIUS, MANS A L’ENTORN, CREA, EL TROS, BOSC DE LLIBRES, FINESTRES I RATOLINS i VILAPETITA.

El que més ens agrada a tots plegats és l’autonomia que es respira durant l’estona dels DAU. Els infants trien on volen treballar, jugar i compartir. Escullen l’activitat que més els motiva, també decideixen si treballen sols, en parella o en petits equips
Una de les novetats que ens estem habituant a utilitzar són les llibretes DAU DIA A DIA. Cadascun de nosaltres tenim una llibreta taronja que ens ajuda a recollir les nostres idees, descobertes, invents... En definitiva, a la llibreta anotem, escrivim, dibuixem els nostres somnis i les nostres realitats. Les DAU DIA A DIA són talment les llibretes d’uns investigadors, científics i creadors d’idees genials.
Mica en mica anem fent passets per consolidar unes estones de treball que ens faran créixer i ser feliços aprenent allò que a cada moment ens calgui.